bewaar
Groentebordje met peterselie-vinaigrette
Groentebordje met peterselie-vinaigrette
bewaar

Groentebordje met peterselie-vinaigrette

50 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

sperziebonen

16

lente-uitjes

7 el

olijfolie extra vierge

200 g

shiitake

4 plakjes

katenspek

15 g

platte peterselie

½ teen

knoflook

1

sjalot

2 el

droge witte wijn

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • platte ovenschaaltjes (met boter ingevet)

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Halveer de lente-ui en kook in ca. 4 min. Giet af en laat uitlekken. Schep om met 1 el olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de shii-takes op hoog vuur 2 min. Schep de shii-takes uit pan en bestrooi met peper en eventueel zout.

2

Verdeel de sperziebonen in 4 bundeltje en wikkel er een plakje spek omheen. Leg in de ovenschaal en schep er de shii-takes en lente-uitjes ernaast. Snijd de peterselie en knoflook fijn. Snipper de sjalot. Meng de peterselie, knoflook, wijn, sjalot en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm de groenten in het midden van de oven 10 min. Besprenkel met de peterselievinaigrette en serveer.