Groentebordje met peterselie-vinaigrette

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g sperziebonen
- 16 lente-uitjes
- 7 el olijfolie extra vierge
- 200 g shiitakes
- 4 plakjes katenspek
- 15 g platte peterselie
- ½ teen knoflook
- 1 sjalot
- 2 el droge witte wijn
Keukenspullen
- plasticfolie
- platte ovenschaaltjes (met boter ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Halveer de lente-ui en kook in ca. 4 min. Giet af en laat uitlekken. Schep om met 1 el olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de shii-takes op hoog vuur 2 min. Schep de shii-takes uit pan en bestrooi met peper en eventueel zout.
- Verdeel de sperziebonen in 4 bundeltje en wikkel er een plakje spek omheen. Leg in de ovenschaal en schep er de shii-takes en lente-uitjes ernaast. Snijd de peterselie en knoflook fijn. Snipper de sjalot. Meng de peterselie, knoflook, wijn, sjalot en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm de groenten in het midden van de oven 10 min. Besprenkel met de peterselievinaigrette en serveer.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 335 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Groentebordje met peterselie-vinaigrette
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groentebordje met peterselie-vinaigrette
- 150 g sperziebonen
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
- 16 lente-uitjes
- 1 el olijfolie extra vierge
Halveer de lente-ui en kook in ca. 4 min. Giet af en laat uitlekken. Schep om met de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 2 el olijfolie extra vierge
- 200 g shiitakes
Verhit de olie in een koekenpan en bak de shii-takes op hoog vuur 2 min. Schep de shii-takes uit pan en bestrooi met peper en eventueel zout.
- 4 plakjes katenspek
Verdeel de sperziebonen in 4 bundeltje en wikkel er een plakje spek omheen.
Leg in de ovenschaal en schep er de shii-takes en lente-uitjes ernaast.
- 15 g platte peterselie
- ½ teen knoflook
- 1 sjalot
- 2 el droge witte wijn
- 4 el olijfolie extra vierge
Snijd de peterselie en knoflook fijn. Snipper de sjalot. Meng de peterselie, knoflook, wijn, sjalot en de olie. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm de groenten in het midden van de oven 10 min. Besprenkel met de peterselievinaigrette en serveer.