Trottole met worst en boerenkool
Pasta maar dan nét even anders dan anders.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 rode uien
- 1 verse venkelknol
- 1 teen knoflook
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 tl gedroogde oregano
- 300 g verse boerenkool (zak)
- 6 Toscaanse worstjes (schaal)
- 300 g trottole (pasta, zak 500 g)
- 1 tl gemalen chilipeper
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in parten, de knoflook fijn en de venkel in dunne plakjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de ui en venkel erover. Meng in een kom 3 el olie met de knoflook en oregano en besprenkel de groenten hiermee. Rooster de groenten in ca. 25 min. gaar.
- Kook ondertussen de boerenkool in water met zout in 10 min. gaar. Snijd de worstjes in stukken van 2 cm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak het vlees in 5 min. gaar. Giet de boerenkool af en voeg toe aan de worst. Voeg peper en zout toe.
- Kook de trottole pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de pasta in een schaal. Meng de geroosterde groenten en de boerenkool-met-worst erdoor. Bestrooi met chilipeper naar smaak.
variatietip:
Houd je van een bite? Vervang de boerenkool dan door broccoli. Kook 500 g broccoliroosjes 3 min. en meng met de worst.

Trottole met worst en boerenkool
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 63 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 560 mg
- vezels 7 g
Pittigheid
Ook te zien in
Trottole met worst en boerenkool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Trottole met worst en boerenkool

Verwarm de oven voor op 200 °C.

- 2 rode uien
- 1 verse venkelknol
- 1 teen knoflook
Snijd de uien in parten, de knoflook fijn en de venkel in dunne plakjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de ui en venkel erover.

- 3 el traditionele olijfolie
- 1 tl gedroogde oregano
Meng in een kom de olie met de knoflook en oregano en besprenkel de groenten hiermee. Rooster de groenten in ca. 25 min. gaar.

- 300 g verse boerenkool
- 6 Toscaanse worstjes
Kook ondertussen de boerenkool in water met zout in 10 min. gaar. Snijd de worstjes in stukken van 2 cm.

- 1 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees in 5 min. gaar. Giet de boerenkool af en voeg toe aan de worst. Voeg peper en zout toe.

- 300 g trottole
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de pasta in een schaal.

Meng de geroosterde groenten en de boerenkool met worst erdoor.

- 1 tl gemalen chilipeper
Bestrooi met chilipeper naar smaak. Bon appétit!
variatietip:
Houd je van een bite? Vervang de boerenkool dan door broccoli. Kook 500 g broccoliroosjes 3 min. en meng met de worst.