bewaar
Trottole met worst en boerenkool
Trottole met worst en boerenkool
bewaar

Trottole met worst en boerenkool

Pasta maar dan nét even anders dan anders.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
licht pittig
74waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

1

verse venkelknol

1 teen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

1 tl

gedroogde oregano

300 g

verse boerenkool

6

Toscaanse worstjes

300 g

trottole

1 tl

gemalen chilipeper

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Pasta maar dan nét even anders dan anders.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in parten, de knoflook fijn en de venkel in dunne plakjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de ui en venkel erover. Meng in een kom 3 el olie met de knoflook en oregano en besprenkel de groenten hiermee. Rooster de groenten in ca. 25 min. gaar.

2

Kook ondertussen de boerenkool in water met zout in 10 min. gaar. Snijd de worstjes in stukken van 2 cm. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak het vlees in 5 min. gaar. Giet de boerenkool af en voeg toe aan de worst. Voeg peper en zout toe.

3

Kook de trottole pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de pasta in een schaal. Meng de geroosterde groenten en de boerenkool-met-worst erdoor. Bestrooi met chilipeper naar smaak.

variatietipHoud je van een bite? Vervang de boerenkool dan door broccoli. Kook 500 g broccoliroosjes 3 min. en meng met de worst.

Trottole met worst en boerenkool

Instructievideo - 03:02 min.