bewaar
Tomaat & worst van de bakplaat
Tomaat & worst van de bakplaat
bewaar

Tomaat & worst van de bakplaat

15 min. bereiden
40 min. wachten
305waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

krieltjes

8 tenen

knoflook

½ bakje

tijm

5 el

olijfolie

8

trostomaten

2

rode uien

8

Toscaanse worstjes

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Verdeel de krieltjes over een bakplaat. Leg de tenen knoflook en de helft van de takjes tijm ertussen. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Zet de bakplaat 20 min. in het midden van de oven.

2

Ris met een vork de blaadjes van de rest van de tijm. Halveer de tomaten en besprenkel met de rest van de olie. Bestrooi met de tijm en peper en zout naar smaak.

3

Neem de bakplaat uit de oven en voeg de tomaten, de uien en de worstjes aan de krieltjes toe. Schuif de bakplaat nog 20 min. in de oven. Schep tussentijds voorzichtig om. Verdeel het gerecht over 4 borden. Haal de knoflooktenen uit de schilletjes voor u ze opeet. Lekker met salade van veldsla en plakjes radijs.

tip

algemeenDe worstjes die u over hebt, kunt u invriezen of de volgende dag bakken en op een broodje met wat mosterd eten. De overgebleven tijm smaakt lekker op een broodje met geitenkaas.