bewaar
Gehaktballetjes van de bakplaat
Gehaktballetjes van de bakplaat
bewaar

Gehaktballetjes van de bakplaat

20 min. bereiden
30 min. wachten
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

gehakt

1

ei

1 bosje

bladpeterselie

1

beschuit

4

trostomaten

8

sjalotten

3 el

olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier, bakplaat

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed in een kom het gehakt, ei, peterselie, beschuit en naar smaak zout en peper door elkaar. Vorm er 8 gehaktballen van gelijke grootte van.

2

Leg de gehaktballen willekeurig op de bakplaat. Halveer de tomaten en leg ze met de bolle kant naar onder tussen de gehaktballen.

3

Snijd de sjalotten met schil en al, afhankelijk van de grootte, in tweeën of in vieren. Leg ze met de bolle kant naar boven tussen de gehaktballen. Druppel de olie over de groenten en strooi er (zee)zout en peper over.

4

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster alles in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Lekker met gebakken aardappelen met (kruiden)mayonaise.

algemeenVarieer op de kruiden in het gehakt. Probeer ook eens shoarmakruiden of satékruiden of Libanese kebabkruiden.

algemeenMet bakpapier voorkomt u dat een gerecht aan de vorm vastplakt. Bovendien houdt het bakplaten schoon en dat scheelt veel werk.