Trottole met rivierkreeft, venkel en citroen
Pasta met anijssmaak, voor als de kids niet mee-eten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 venkelknollen
- 2 sjalotten
- 2 el arachideolie
- 300 g trottole
- 1 citroen (schoongeboend)
- 2 tenen knoflook
- 2 el tarwebloem
- 50 ml pastis (anijsdrank)
- 125 g crème fraîche
- 100 ml kraanwater
- 15 g verse dille
- 200 g verse rivierkreeftjes
Advertentie
Bereiden
- Snijd de venkel in de lengte in dunne reepjes. Halveer de sjalotten en snijd in de lengte in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel en sjalot met peper en eventueel zout 8 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de knoflook fijn.
- Voeg de knoflook toe aan de venkel en bak 1 min. mee. Voeg de bloem toe en laat in 3 min. op laag vuur garen.
- Voeg de Pastis toe en laat 1 min. koken. Voeg de crème fraîche, het citroenrasp, 2 el citroensap en 100 ml water toe. Warm 3 min. mee. Snijd ondertussen de dille fijn.
- Giet de pasta af en meng met de dille en rivierkreeftjes door de venkel. Garneer met de citroenpartjes en serveer direct.
combinatietip:
Lekker met geschaafde Pecorino Romano (kaas).

Venkel bereiden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 64 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 350 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Trottole met rivierkreeft, venkel en citroen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Trottole met rivierkreeft, venkel en citroen
- 2 venkelknollen
- 2 sjalotten
- 2 el arachideolie
Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel en sjalot met peper en eventueel zout 8 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
- 300 g trottole
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 1 citroen
Voeg de knoflook toe aan de venkel en bak 1 min. mee.
- 2 el tarwebloem
Voeg de bloem toe en laat in 3 min. op laag vuur garen.
- 50 ml pastis
Voeg de Pastis toe en laat 1 min. koken.
- 125 g crème fraîche
- 100 ml kraanwater
Voeg de crème fraîche, het citroenrasp, 2 el citroensap en het water toe. Warm 3 min. mee.
- 15 g verse dille
Snijd de dille fijn.
- 200 g verse rivierkreeftjes
Giet de pasta af en meng met de dille en rivierkreeftjes door de venkel.
Garneer met de citroenpartjes en serveer direct.
combinatietip:
Lekker met geschaafde Pecorino Romano (kaas).