bewaar
Britse cottage pie
Britse cottage pie
bewaar

Britse cottage pie

Afgedekt met een smeuïge laag puree.

25 min. bereiden
20 min. oventijd
493waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

500 g

rundergehakt

4

uien

250 g

champignons

2 el

Franse mosterd

52 g

ongezouten roomboter

150 g

geraspte belegen kaas

300 g

diepvries snijbonen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 30 cm)

  • pureestamper

Afgedekt met een smeuïge laag puree.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen en kook ze 20 min. in water met zout. Bak ondertussen het gehakt in een koekenpan met antiaanbaklaag in 8 min. rul.

2

Bak de ui in halve ringen. Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer. Bak de champignons 5 min. mee. Meng de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in en schep het in de ovenschaal.

3

Giet de aardappelen af boven een kom. Voeg 150 ml kookvocht (per 4 personen) en de boter toe en stamp tot puree. Meng de kaas erdoor. Verdeel de bevroren snijbonen over het gehakt en dek af met de puree. Bak in ca. 20 min. goudbruin.

tip

bereidingstipJe kunt de pie 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 15 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.