bewaar
Spaghetti met balletjes in tomaten-kaneelsaus
Spaghetti met balletjes in tomaten-kaneelsaus
bewaar

Spaghetti met balletjes in tomaten-kaneelsaus

20 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

meergranen spaghetti

2 el

olijfolie

1 schaal

Hollandse rundergehaktballetjes

1

ui

250 g

winterpeen

1 tl

gemalen kaneel

1 pak

gezeefde tomaten

2 el

munt

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 3-4 min. rondom bruin aan. Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord.

2

Fruit de ui 1 min. in het bakvet van de gehaktballetjes. Voeg de wortel toe en bak 4 min. mee. Schep er de kaneel door en doe de gehaktballetjes terug in de pan. Schenk de passata in de pan en verwarm nog 5 min. Voeg de munt toe en peper en zout naar smaak.

3

Giet de spaghetti af en voeg toe aan de balletjes in tomaten-kaneelsaus. Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden en serveer.

tip

algemeenMunt smaakt ook heerlijk in een groente-omelet met mozzarella, kijk voor het recept op www.ah.nl/recepten.