bewaar
Ovenschotel met gehaktballetjes en winterpeen
Ovenschotel met gehaktballetjes en winterpeen
bewaar

Ovenschotel met gehaktballetjes en winterpeen

15 min. bereiden
40 min. wachten
114waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

olijfolie

2

uien

2 schaaltjes

rundersoepballetjes

1 teen

knoflook

2 tl

gedroogde tijm

2 el

ketjap

700 g

winterpeen

1 duopak

aardappelschijfjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (inhoud 2 1/2 liter), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui 3 min. Schep de gehaktballetjes erbij en bak deze op hoog vuur al omscheppend bruin. Voeg de knoflook, de tijm, de ketjap en peper en zout naar smaak toe, schenk er 150 ml water bij en roer de aanbaksels los. Breng aan de kook.

2

Schep de ui en de gehaktballetjes met een schuimspaan uit de pan in de ovenschaal. Schep de wortel erdoor. Dek het geheel af met de aardappelschijfjes. Verdeel het braadvocht erover. Bak de ovenschotel in ca. 40 min. gaar en goudbruin.

tip

algemeenDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

algemeenU kunt de ovenschotel invriezen. Laat het gerecht op de dag van serveren in de koelkast ontdooien. Bedek met aluminiumfolie en warm het in de oven op 180 °C in 20 min. op.