bewaar
Asperge-peterseliepannetje uit de oven
Asperge-peterseliepannetje uit de oven
bewaar

Asperge-peterseliepannetje uit de oven

Perfect voorgerecht dat kinderen ook heel lekker vinden!

20 min. bereiden
30 min. oventijd
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse witte asperges

4

middelgrote eieren

125 ml

crème fraîche

1 stukje

Bettine Blanc geitenkaas 45+

4 el

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • ovenbestendige minibraadpannetjes of schaaltjes

Perfect voorgerecht dat kinderen ook heel lekker vinden!

Aan de slag

1

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook 10 min. in ruim water. Giet af, laat iets afkoelen en snijd in 3 stukken. Vet ondertussen de pannetjes of schaaltjes in. Verdeel hier de asperges over.

2

Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop de eieren los met de crème fraîche, verkruimel de geitenkaas erboven en schep om. Snijd de peterselie fijn Voeg de peterselie, peper en eventueel zout naar smaak toe aan het mengsel van ei en crème fraîche. Verdeel het eimengsel over de asperge en bak ca. 30 min in de oven.

variatietipMet de gegrilde tomaat en de krieltjes met kruidenboter (zie recepten elders op ah.nl/allerhande) maakt u hier een compleet hoofdgerecht van.

Asperges schillen

Instructievideo - 00:45 min.