Thaise kipfilet met wokgroenten
Meer dan een beetje kokosmelk en koriander heeft dit Thaise rijstgerecht niet nodig om favoriet te worden.

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g pandanrijst (zak à 1 kg)
- 2 el traditionele olijfolie
- 360 g Thaise kipfiletblokjes met citroengras (schaal)
- 750 g diepvries oosterse wokgroenten (zak)
- 200 ml kokosmelk (pakje)
- 2 el verse koriander
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en bak de kipfiletblokjes 3-4 min.
- Voeg de wokgroenten toe en roerbak ze op hoog vuur in 5-6 min. beetgaar en tot alle vocht is verdampt. Schenk de kokosmelk erbij en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de koriander fijn. Schep de rijst in de kommen. Verdeel de kip met de groenten over de rijst en bestrooi met de koriander.
Tip:
Koriander smaakt ook lekker over een salade van geraspte wortel met gember.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 595 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 335 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Thaise kipfilet met wokgroenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Thaise kipfilet met wokgroenten
- 300 g pandanrijst
- 2 el traditionele olijfolie
- 360 g Thaise kipfiletblokjes met citroengras
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en bak de kipfiletblokjes 3-4 min.
- 750 g diepvries oosterse wokgroenten
Voeg de wokgroenten toe en roerbak ze op hoog vuur in 5-6 min. beetgaar en tot alle vocht is verdampt.
- 200 ml kokosmelk
Schenk de kokosmelk erbij en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 2 el verse koriander
Snijd de koriander fijn. Schep de rijst in de kommen. Verdeel de kip met de groenten over de rijst en bestrooi met de koriander.