bewaar
Thaise kipfilet met wokgroenten
Thaise kipfilet met wokgroenten
bewaar

Thaise kipfilet met wokgroenten

Meer dan een beetje kokosmelk en koriander heeft dit Thaise rijstgerecht niet nodig om favoriet te worden.

20 min. bereiden
137waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

2 el

traditionele olijfolie

360 g

Thaise kipfiletblokjes met citroengras

750 g

diepvries oosterse wokgroenten

200 ml

kokosmelk

2 el

verse koriander

Meer dan een beetje kokosmelk en koriander heeft dit Thaise rijstgerecht niet nodig om favoriet te worden.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en bak de kipfiletblokjes 3-4 min.

2

Voeg de wokgroenten toe en roerbak ze op hoog vuur in 5-6 min. beetgaar en tot alle vocht is verdampt. Schenk de kokosmelk erbij en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de koriander fijn. Schep de rijst in de kommen. Verdeel de kip met de groenten over de rijst en bestrooi met de koriander.

tip

algemeenKoriander smaakt ook lekker over een salade van geraspte wortel met gember.