Fortune cookies

Advertentie
Ingrediënten
- ½ anijsblokje (De Ruyter)
- 250 g bloem
- 80 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 snufje kruidnagelpoeder
- zout
- 2 eieren (middel groot)
- 2 eetlepels olie
- olie om te frituren
- 2 eetlepels bloem voor bestuiven
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Anijsblokje met bolle kant van eetlepel verpulveren. Boven kom bloem zeven. Basterdsuiker, anijs, kruidnagelpoeder en snufje zout erdoor mengen. Ei erboven breken en olie toevoegen. Van midden uit tot samenhangend deeg roeren. Verder met hand tot soepel deeg kneden.Aanrecht bestuiven met bloem en deeg uitrollen tot dunne lap van ca. 30 x 24 cm. Lap in 20 vierkantjes van 6 x 6 cm snijden. Op elk vierkantje klein papiertje met spreuk leggen. Vierkantjes diagonaal dubbelvouwen en hoeken naar elkaar toe buigen, randen goed dicht drukken. In frituurpan olie verhitten tot 175 ºC. Fortune cookies in 4 porties in ca. 5 minuten goudbruin frituren. In vergiet met keukenpapier laten uitlekken.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 105 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 14 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 0 g