bewaar
Kaaspoffertjes
Kaaspoffertjes
bewaar

Kaaspoffertjes

30 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

Friese nagelkaas

350 g

bloem

1 theelepel

bakpoeder

¼ theelepel

zout

2½ dl

melk

3

eieren (middel groot)

½ dl

brandewijn (slijter)

olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • poffertjespan

  • kwastje

Aan de slag

Korst van kaas snijden en kaas raspen. In kom bloem, bakpoeder en zout door elkaar mengen. Melk scheutje voor scheutje al roerend toevoegen. Eieren één voor één al roerend toevoegen. Brandewijn door beslag roeren. Door beslag 200 g kaas mengen. Poffertjespan verhitten en met kwastje met olie invetten. Poffertjes in 5 à 8 minuten gaar en goudbruin bakken, halverwege keren. Bestrooien met rest van kaas en eventueel serveren met boter.