bewaar
Tirza's appeltaart
Tirza's appeltaart
bewaar

Tirza's appeltaart

Spijs, perziken, rum, kaneel en vijfkruidenpoeder: hier kun je geen nee tegen zeggen!

30 min. bereiden
50 min. oventijd
182waarderingen

Ingrediënten

10 personen

2

middelgrote eieren

300 g

amandelspijs

4 stuks

Elstar appel

410 g

halve perziken op siroop

2 el

kristalsuiker

3 el

bruine rum

2 tl

gemalen kaneel

1 tl

5 kruidenpoeder

400 g

mix voor appeltaart

150 g

ongezouten roomboter

175 g

ongebrande ongezouten notenmix naturel

3 el

acaciahoning

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm)

Spijs, perziken, rum, kaneel en vijfkruidenpoeder: hier kun je geen nee tegen zeggen!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren los en meng 2 el geklopt ei met het amandelspijs. Schil de appels. Snijd de perziken en de appels in stukjes. Meng de stukjes appel en perzik met de suiker, rum, kaneel, vijfkruiden poeder en 1 el appeltaartmix (om het vocht wat te binden).

2

Mix de rest van de appeltaartmix met de rest van het ei en de boter tot een soepel deeg. Vet de springvorm in met boter. Bekleed de bodem en randen van de vorm met het deeg. Verdeel het amandelspijs over de bodem en schep er het gekruide appel-perzikmengsel op. Vouw de randen van het deeg over het appelmengsel zodat je een rand van ca. 2 cm krijgt.

3

Bak de appeltaart in het midden van de hete oven in ca. 50 min. gaar en goudbruin. Neem de taart uit de oven.

4

Verhit een koekenpan en rooster de noten ca. 3 min. Voeg de honing toe aan de noten en verhit 1 min. mee. Schep het honing-notenmengsel over de appeltaart. Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur.

bereidingstipJe kunt de appeltaart een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Eet hem de volgende dag koud.

Amandelspijs maken

Instructievideo - 01:03 min.