bewaar
Aubergineschotel
Aubergineschotel
bewaar

Aubergineschotel

25 min. bereiden
30 min. oventijd
169waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

3 el

traditionele olijfolie

4

middelgrote eieren

2 el

kraanwater

125 g

Grana Padano kaas

940 g

sugo basilico tomatensaus in pot

8 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 25 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken. Verhit de grillpan en gril de aubergine tot aan beide kanten grilstrepen zichtbaar zijn. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en zout. Klop de eieren los met het water, peper en zout. Rasp de kaas.

2

Verdeel ⅓ van de saus in de ovenschaal. Bedek met ⅓ van de aubergine, ⅓ van het losgeklopte ei en ⅓ van de kaas. Maak zo nog 2 lagen. Bak in ca. 30 min. goudbruin. Bestrooi met de basilicumblaadjes.

tip

Groente in de lengte snijden

Instructievideo - 00:45 min.