bewaar
Pompoentaart
Pompoentaart
bewaar

Pompoentaart

40 min. bereiden
45 min. wachten
137waarderingen

Ingrediënten

10 personen

1

medium handsinaasappel

1

pompoen

250 ml

gembersiroop

260 g

parelkandij-ontbijtkoek

60 g

ongezouten roomboter

3

middelgrote eieren

100 g

lichtbruine basterdsuiker

125 ml

verse slagroom

5 el

schenkstroop

2 tl

kaneel

1 tl

gemalen foelie

1 tl

gemalen kruidnagel

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • siliconen bakvorm (Ø 24 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de pompoen in parten. Verwijder zaden, draden en de schil. Snijd in blokjes en kook deze 20 min. in 1 liter water, de gembersiroop en het sinaasappelsap. Giet af en laat afkoelen.

2

Verkruimel ondertussen de koeken in de keukenmachine. Smelt de boter en vermeng met de kruimels. Verdeel over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

3

Pureer de pompoen. Klop de eieren met de basterdsuiker en slagroom los. Meng de puree erdoor en voeg sinaasappelrasp, stroop, kaneel, foelie en kruidnagel toe. Doe de vulling in de vorm. Garneer desgewenst met kaneelstokjes en bak de taart 45 min. Laat goed afkoelen.

variatietipMaak deze pompoentaart met oranje pompoen of met Japanse kabocha pompoen.