Pom­poen­taart

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 390 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(136) waardeer
nagerecht 10 personen
3 136

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • siliconen bakvorm (Ø 24 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de pompoen in parten. Verwijder zaden, draden en de schil. Snijd in blokjes en kook deze 20 min. in 1 liter water, de gembersiroop en het sinaasappelsap. Giet af en laat afkoelen.
  2. Verkruimel ondertussen de koeken in de keukenmachine. Smelt de boter en vermeng met de kruimels. Verdeel over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Pureer de pompoen. Klop de eieren met de basterdsuiker en slagroom los. Meng de puree erdoor en voeg sinaasappelrasp, stroop, kaneel, foelie en kruidnagel toe. Doe de vulling in de vorm. Garneer desgewenst met kaneelstokjes en bak de taart 45 min. Laat goed afkoelen.

variatietip:

Maak deze pompoentaart met oranje pompoen of met Japanse kabocha pompoen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in

Pompoentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
2
  • 1 medium handsinaasappel

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.

3
3
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden, draden en de schil.

4
4
  • 250 ml gembersiroop

Snijd in blokjes en kook deze 20 min. in 1 liter water, de gembersiroop en het sinaasappelsap. Giet af en laat afkoelen.

5
5
  • 260 g parelkandij-ontbijtkoek
  • 60 g ongezouten roomboter

Verkruimel ondertussen de koeken in de keukenmachine. Smelt de boter en vermeng met de kruimels.

6
6

Verdeel over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

7
7
  • 3 middelgrote eieren
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 125 ml verse slagroom

Pureer de pompoen. Klop de eieren met de basterdsuiker en slagroom los.

8
8
  • 5 el schenkstroop
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl gemalen foelie
  • 1 tl gemalen kruidnagel

Meng de puree erdoor en voeg sinaasappelrasp, stroop, kaneel, foelie en kruidnagel toe. Doe de vulling in de vorm.

9
9

Garneer desgewenst met kaneelstokjes en bak de taart 45 min. Laat goed afkoelen.

variatietip:

Maak deze pompoentaart met oranje pompoen of met Japanse kabocha pompoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.