bewaar
Lime meringue pie
Lime meringue pie
bewaar

Lime meringue pie

30 min. bereiden
20 min. oventijd
4 uur wachten
151waarderingen

Ingrediënten

12 porties

150 g

ongezouten roomboter

300 g

digestive koekjes

6

limoenen

397 g

gecondenseerde volle melk

4

middelgrote eieren

75 ml

kraanwater

1 el

schenkstroop

200 g

kristalsuiker

1 mespunt

zout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • taartvorm (Ø 28 cm)

  • keukenmachine

  • keukenthermometer

Aan de slag

1

Vet de taartvorm in met wat boter en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Maal de biscuits fijn in de keukenmachine en meng met de boter. Verdeel het biscuit-botermengsel over de bodem van de springvorm en druk aan. Zet tot gebruik in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 150 °C.

3

Rasp ondertussen de groene schil van 4 van de schoongeboende limoenen en pers alle vruchten uit tot je 300 ml sap per taart hebt. Splits de eieren en bewaar de eiwitten. Doe de eidooiers en gecondenseerde melk in een kom en klop door elkaar met een garde. Roer het limoenrasp en -sap erdoor. Schenk het limoenmengsel in de springvorm en bak ca. 20 min. in de oven tot de vulling gestold is.

4

Doe de oven uit, zet de deur op een kier en laat in 2 uur volledig afkoelen. Zet vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

5

Verhit voor het serveren de suiker met de stroop en het water tot 116 °C (gebruik de thermometer). Klop ondertussen met een mixer de eiwitten met het zout stijf in een vetvrije kom. Voeg al kloppend de hete suikersiroop in een dun straaltje toe aan het eiwit. Blijf kloppen tot het eiwit volledig is afgekoeld. Dit duurt 15 min.

6

Verdeel het eiwit in mooie pieken over de taart. Brand met de crème brûlée-brander het eiwit goudbruin en de punten donker of zet de taart 2-3 min. onder de ovengrill.

Eiwit kloppen

Instructievideo - 00:44 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lime meringue pie

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig