bewaar
Romige erwtensoep met katenspek
Romige erwtensoep met katenspek
bewaar

Romige erwtensoep met katenspek

20 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

6 personen

6 plakjes

katenspek

2 el

olijfolie

1

ui

1 teen

knoflook

1

kippenbouillontablet

1 pak

tuinerwten

1 bekertje

slagroom

Dit heb je nodig

  • staafmixer, 6 hittebestendige glaasjes

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in ca. 6 min. uit. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

2

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Doe er 500 ml water en het bouillontablet bij en breng aan de kook. Voeg de tuinerwten toe en laat ze in ca. 2 min. ontdooien. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.

3

Schenk de soep in de glaasjes en schenk in elk glas een beetje slagroom. Leg de stukjes spek op de glaasjes.

algemeenTot en met stap 2 kunt u de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm al roerend op laag vuur op en ga verder met stap 3.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.