bewaar
Linzen met katenspek en prei
Linzen met katenspek en prei
bewaar

Linzen met katenspek en prei

50 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

linzen

1 kg

prei

75 g

boter

2

uien

2 teentjes

knoflook

200 g

katenspek

8 eetlepels

piccalilly

Aan de slag

Linzen wassen en in ruim water met zout in 30-40 min. gaarkoken. Prei in de lengte halveren, stug blad en worteltjes eraf snijden, prei goed wassen en dan in stukken van 5 cm snijden. In hapjespan 50 g boter verhitten, prei toevoegen en in 20 min. zachtjes gaarstoven. In steelpan rest van boter verhitten, ui 3 min. zachtjes bakken. Knoflook 1 min. meebakken. Linzen afgieten en door uimengsel scheppen. In droge koekenpan katenspek bruin en krokant uitbakken. Linzen en prei op smaak brengen met zout en peper en over vier borden verdelen. Spek op linzen leggen en piccalilly ernaast scheppen.

algemeenprijs per persoon 2.50 (in oktober/november 2004)