Gegrild katenspek met bietjes

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kilo kruimige aardappels (geschild)
- 2 schaaltjes gekookte bieten (a 500 g)
- 25 g boter
- 2 uien (gesnipperd)
- 12 dikke plakken katenspek (ca. 300 g)
- 1 bakje Griekse yoghurt (150 g)
- 2 eetlepels geraspte mierikswortel (potje)
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels in stukken snijden en in 15-20 min. gaarkoken. Bieten schillen en in partjes snijden. In hapjespan boter verhitten en ui in 4-5 min. glazig fruiten. Bieten en 2-3 el water erdoor scheppen en bietjes 15 min. zachtjes stoven. Grillpan verhitten en katenspek aan beide zijden 4 min. goudbruin en krokant grillen. In kommetje yoghurt met mierikswortel tot sausje roeren en op smaak brengen met zout en peper. Aardappels afgieten, fijnstampen en over vier warme borden verdelen. Bietjes ernaast scheppen, spek erbij leggen en op ieder bord mierikswortelyoghurt naast bieten scheppen.
Tip:
Vervang de mieriks-wortelyoghurt eens door piccalilly. prijs per persoon 1.90 (in oktober/november 2005)
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 670 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 62 g
- vet 37 g