bewaar
Rodekoolschotel met peer
Rodekoolschotel met peer
bewaar

Rodekoolschotel met peer

Appels met peren gaan prima samen in deze ovenschotel met rookworst en aardappelgratin.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
498waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

handperen

1

Gelderse rookworst

2 g

ongezouten roomboter

450 g

diepvries rodekool

125 ml

crème fraîche

1

rode ui

1 kg

aardappelgratin naturel

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Appels met peren gaan prima samen in deze ovenschotel met rookworst en aardappelgratin.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de peren, snijd ze in 4 parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in blokjes.

2

Snijd de rookworst in plakjes. Vet de ovenschaal in. Bedek de bodem van de ovenschaal met de rookworst. Meng in een schaal de rodekool met de peer en de crème fraîche, breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de rookworst. Snijd de ui in ringen, verdeel over schaal en dek af met de aardappelgratin. Bak in de oven in ca. 25 min. gaar.