bewaar
Rodekoolschotel met appel en rookworst
Rodekoolschotel met appel en rookworst
bewaar

Rodekoolschotel met appel en rookworst

Vanavond gaan we op de Hollandse toer: zoetzure rodekool met zachte aardappelpuree.

20 min. bereiden
177waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2

Goudrenet appels

250 g

rookworst

2 el

traditionele olijfolie

500 g

rodekool

½ zakje

hacheekruiden

1 el

wittewijnazijn

Dit heb je nodig

  • wok

Vanavond gaan we op de Hollandse toer: zoetzure rodekool met zachte aardappelpuree.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Schil de appel, verwijder het klokhuis, snijd de appel in blokjes en snijd de rookworst in plakjes.

2

Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak de ui ca. 2 min. Schep de appel erdoor, voeg de rest van de olie toe en roerbak de rodekool ca. 3 min. op halfhoog vuur. Roer de hacheekruiden en azijn erdoor.

3

Bak de rodekool al omscheppend op niet te hoog vuur nog ca. 2 min. Voeg de plakjes worst toe en warm deze ca. 1 min. Breng op smaak met peper en serveer direct.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.