bewaar
Frambozenjam met munt
Frambozenjam met munt
bewaar

Frambozenjam met munt

30 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

2 porties

500 g

frambozen

450 g

suiker

½

citroen

2 el

munt

Dit heb je nodig

  • 2 jampotten met deksel, schoongemaakt

Aan de slag

1

Maak de vruchten schoon en prak ze met een vork fijn. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.

2

Schep in een ruime pan de stukjes fruit, reepjes schil, sap en suiker door elkaar en breng alles heel langzaam aan de kook. Roer zodra het mengsel kookt alles goed door en neem de pan van het vuur. Schep eventueel schuim met een natte schuimspaan van de jam. Leg, als het mengsel is afgekoeld, een stukje bakpapier op het fruit en laat de pan zo een nacht staan.

3

Breng de volgende dag alles weer aan de kook en kook de jam 10 minuten goed door. Roer af en toe. Schep de munt door de jam. Schenk de jam in jampotten en sluit ze. Laat de potten 15 minuten staan, zet ze daarna 5 minuten op de kop. Keer de potten weer en laat ze afkoelen. Bewaar de jam 4 weken op een donkere plek om de smaken te laten intrekken.

tip

algemeenMeng voor een bijzondere taartvulling enkele eetlepels van deze verukkelijke frambozenjam door de slagroom.

algemeenWas de jampotten en deksels in de vaatwasser of spoel de potten en deksels om met heet sodawater en spoel ze na met kokend water. Zet de potten tot gebruik omgekeerd op een theedoek te drogen. Houdbaarheid ca. 6 maanden.