Fram­bo­zen­jam met munt

(19) waardeer
bijgerecht 2 stuks
3 19

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 jampotten met deksel, schoongemaakt

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de vruchten schoon en prak ze met een vork fijn. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit.
  2. Schep in een ruime pan de stukjes fruit, reepjes schil, sap en suiker door elkaar en breng alles heel langzaam aan de kook. Roer zodra het mengsel kookt alles goed door en neem de pan van het vuur. Schep eventueel schuim met een natte schuimspaan van de jam. Leg, als het mengsel is afgekoeld, een stukje bakpapier op het fruit en laat de pan zo een nacht staan.
  3. Breng de volgende dag alles weer aan de kook en kook de jam 10 minuten goed door. Roer af en toe. Schep de munt door de jam. Schenk de jam in jampotten en sluit ze. Laat de potten 15 minuten staan, zet ze daarna 5 minuten op de kop. Keer de potten weer en laat ze afkoelen. Bewaar de jam 4 weken op een donkere plek om de smaken te laten intrekken.

Tip:

Meng voor een bijzondere taartvulling enkele eetlepels van deze verukkelijke frambozenjam door de slagroom.

Tip:

Was de jampotten en deksels in de vaatwasser of spoel de potten en deksels om met heet sodawater en spoel ze na met kokend water. Zet de potten tot gebruik omgekeerd op een theedoek te drogen. Houdbaarheid ca. 6 maanden.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 980 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 243 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.