bewaar
Ribeye met oranje gremolata
Ribeye met oranje gremolata
bewaar

Ribeye met oranje gremolata

15 min. bereiden
20 min. wachten
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

ribeyes

40 g

boter

25 g

peterselie

1 teen

knoflook

1

sinaasappel

2 el

olijfolie

Aan de slag

1

Bestrooi de ribeyes met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ribeyes op middelhoog vuur aan elke kant ca. 2 1/2 minuut.

2

Leg de stukken vlees op een plank, dek ze losjes af met een stukje aluminiumfolie en laat het vlees minimaal 20 min. rusten en afkoelen tot kamertemperatuur.

3

Pluk de blaadjes van de takjes peterselie. Hak de peterselie en knoflook samen fijn en schep het in een kommetje. Rasp de oranje schil van de sinaasappel boven de peterselie en schep de geraspte schil erdoor.

4

Snijd de ribeyes met een scherp mes in dunne plakken en leg ze dakpans­gewijs op een groot bord. Druppel eerst de olijfolie over het vlees en strooi er dan de gremolata over. Lekker met geroosterde aardappels en een zomerse groene salade.

algemeenVoor dit gerecht kunt u de ribeyes ook van tevoren braden en snijden. Haal het vlees wel bijtijds uit de koelkast. Op kamertemperatuur is dit gerecht het lekkerst.