bewaar
Gegrilde ribeye met shiitakeboter
Gegrilde ribeye met shiitakeboter
bewaar

Gegrilde ribeye met shiitakeboter

25 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotjes

2 el

olijfolie

100 g

shii-takepaddestoelen

2 el

peterselie

100 g

roomboter

4

ribeyes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Fruit de sjalotjes 2 min. in 1 el olie. Voeg de shiitakes toe en bak nog 5 min. Roer de shiitakes met de peterselie door de boter. Voeg peper en zout toe. Bestrooi het vlees aan beide kanten met peper en zout. Verhit de grillpan, bestrijk het vlees met de rest van de olie en schroei het in 1 min. op hoog vuur dicht. Draai het vlees een kwart slag en gril nog 1 min. zodat het een mooi ruitjespatroon krijgt. Draai het vlees om en gril nog 1-2 min. Verdeel het vlees over 4 borden. Laat op ieder stuk vlees 1 el shiitakeboter smelten. Serveer direct. Lekker met gebakken spinazie en zelfgemaakte frites.

tip

algemeenU kunt de ribeye ook vervangen door entrecote.

Vlees braden

Instructievideo - 01:13 min.