Zoute kwarkstengels
65 kcal
25 min. bereiden, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal porties
100 g
100 g
100 g
½ el
½ el
1 el
1
Dit heb je nodig
vijzel
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
12 maanden Lekker Eten - 12 maanden Lekker Eten
Kneed in een kom de bloem met kwark, boter en 1 theelepel zout met een koele hand tot een soepel deeg.
Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit. Vouw het deeg in drieën en rol het opnieuw uit. Herhaal dit nog 2 keer. Vouw het deeg weer op en laat het, ingepakt in vershoudfolie, in de koelkast 1 uur rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kneus de korianderzaadje, komijnzaadjes en sesamzaad in een vijzel en meng er zout en peper naar smaak door.
Rol het deeg opnieuw uit tot een dunne lap van 30 x 20 cm. Snijd de lap in repen van 1 cm breed en 20 cm lang. Leg de repen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met ei. Strooi het specerijenmengsel erover.
Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak de stengels in ca. 15 minuten goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen.
Dit kwarkdeeg is net zo bros als bladerdeeg, maar bevat veel minder vet. Ook ideaal voor zoete en hartige taarten.
- algemeenBestrooi de stengels met 3 eetlepels geraspte kaas in plaats van met de kruiden of bestrooi ze voor een zoete variant met 3 eetlepels suiker en een snufje kaneel.
Zoute kwarkstengels

20 porties
65 kcal
25 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Kneed in een kom de bloem met kwark, boter en 1 theelepel zout met een koele hand tot een soepel deeg.
Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit. Vouw het deeg in drieën en rol het opnieuw uit. Herhaal dit nog 2 keer. Vouw het deeg weer op en laat het, ingepakt in vershoudfolie, in de koelkast 1 uur rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kneus de korianderzaadje, komijnzaadjes en sesamzaad in een vijzel en meng er zout en peper naar smaak door.
Rol het deeg opnieuw uit tot een dunne lap van 30 x 20 cm. Snijd de lap in repen van 1 cm breed en 20 cm lang. Leg de repen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met ei. Strooi het specerijenmengsel erover.
Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak de stengels in ca. 15 minuten goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen.
Dit kwarkdeeg is net zo bros als bladerdeeg, maar bevat veel minder vet. Ook ideaal voor zoete en hartige taarten.
algemeen:Bestrooi de stengels met 3 eetlepels geraspte kaas in plaats van met de kruiden of bestrooi ze voor een zoete variant met 3 eetlepels suiker en een snufje kaneel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 20 porties)
100 g bloem
100 g kwark
100 g koude boter
½ el koriander
½ el komijnzaadjes
1 el sesamzaad
1 ei
Dit heb je nodig
vijzel




