bewaar
Zoute kwarkstengels
Zoute kwarkstengels
bewaar

Zoute kwarkstengels

25 min. bereiden
1 uur wachten
12waarderingen

Ingrediënten

20 porties

100 g

bloem

100 g

kwark

100 g

koude boter

½ el

koriander

½ el

komijnzaadjes

1 el

sesamzaad

1

ei

Dit heb je nodig

  • vijzel

Aan de slag

1

Kneed in een kom de bloem met kwark, boter en 1 theelepel zout met een koele hand tot een soepel deeg.

2

Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit. Vouw het deeg in drieën en rol het opnieuw uit. Herhaal dit nog 2 keer. Vouw het deeg weer op en laat het, ingepakt in vershoudfolie, in de koelkast 1 uur rusten.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kneus de korianderzaadje, komijnzaadjes en sesamzaad in een vijzel en meng er zout en peper naar smaak door.

4

Rol het deeg opnieuw uit tot een dunne lap van 30 x 20 cm. Snijd de lap in repen van 1 cm breed en 20 cm lang. Leg de repen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met ei. Strooi het specerijenmengsel erover.

5

Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak de stengels in ca. 15 minuten goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen.

6

Dit kwarkdeeg is net zo bros als bladerdeeg, maar bevat veel minder vet. Ook ideaal voor zoete en hartige taarten.

algemeenBestrooi de stengels met 3 eetlepels geraspte kaas in plaats van met de kruiden of bestrooi ze voor een zoete variant met 3 eetlepels suiker en een snufje kaneel.