bewaar
Pasta met bacon en witlof-peersalade
Pasta met bacon en witlof-peersalade
bewaar

Pasta met bacon en witlof-peersalade

20 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

2

conference peren

750 g

witlof

2 el

mayonaise

1 el

olijfolie

2 pakjes

bakbacon

150 ml

kookroom

1 tl

gebroken rozemarijn

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de ongeschilde peren in schijfjes. Snijd de onderkanten van de stronken witlof en verwijder de harde kern. Snijd de stronken in de lengte in fijne repen. Meng de mayonaise in een schaal met 2 el water. Schep het witlof en de peer erdoor en breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de bacon 2-3 min. Voeg de kookroom toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met de rozemarijn, peper en zout.

3

Meng de spaghetti met de roomsaus. Verdeel over 4 diepe borden. Serveer met de witlof-peersalade.

tip

algemeenVoeg de rest van de kookroom toe aan vleesjus met gebakken uiringen voor een romige uiensaus. Lekker bij een ribkarbonade of gehaktbal.