bewaar
Verse tomatensaus
Verse tomatensaus
bewaar

Verse tomatensaus

Met een goed basisrecept voor tomatensaus kun je alle kanten op. Van pastasaus tot saus bij vlees.

15 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

2 tenen

knoflook

1

rode peper

20

verse basilicumblaadjes

500 g

romatomaat

3 el

traditionele olijfolie

1 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • hapjespan

Met een goed basisrecept voor tomatensaus kun je alle kanten op. Van pastasaus tot saus bij vlees.

Aan de slag

1

Snipper de ui grof. Hak de knoflook en peper fijn. Scheur de basilicumblaadjes.

2

Kruis de tomaten met een scherp mesje op de bolle kant in. Dompel ze 10 sec. in een pan met ruim kokend water. Schep ze over in een vergiet en spoel ze met koud water af. Trek het velletje van de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de kwarten tomaat in grove blokken. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook zachtjes 8 minuten. Voeg de rode peper, stukken tomaat en kappertjes toe en verwarm de saus enkele min. op middelhoog vuur. Voeg naar smaak zout toe.

3

Laat de saus absoluut niet koken, dan verdwijnt de specifieke smaak van deze saus. Warm gebruik: meng de saus direct met het basilicum. Koud gebruik: laat de saus eerst afkoelen voor het basilicum wordt toegevoegd. Zo behoudt het basilicum zijn mooie frisse kleur en smaak.

tip

combinatietipKoud gebruik: Lekker als bijgerecht bij pasta gerechten of gebruik de saus als basis voor een pastasalade.

combinatietipWarm gebruik: Lekker bij pasta en gegrild vlees.

algemeenDe saus kan zowel warm als koud worden gegeten.

Tomatensaus maken

Instructievideo - 00:40 min.