Garnalen- en kipspiesjes
bewaar
bewaar

Garnalen- en kipspiesjes

30 min. bereiden
1 uur wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Pel de garnalen, maar laat het staartje zitten. Was de garnalen eventueel met zout (zie tip). Steek de garnalen elk in de lengte op een satéstokje. Steek de kiphaasjes ook in de lengte op stokjes. Bestrijk de garnalen en de kip met de marinade. Leg de stokjes minimaal 1 uur in de koelkast.

Verwarm voor het sausje de laatste eetlepel sesamolie in een pannetje. Fruit hierin de sjalot 2 minuten. Voeg de hoisinsaus, 100 ml water en de gembersiroop toe. Breng alles aan de kook en kook het sausje zachtjes 2 minuten.

Verwarm de grill van de oven voor. Leg de kipstokjes op het bakpapier. Schuif de bakplaat ca. 15 cm onder de gril in de oven en gril de kip 4 min., keer de stokjes en gril de andere kant ook 4 minuten. Leg de garnalenstokjes op de bakplaat en gril ze de laatste 4 min. mee. Keer ze na 2 minuten.

Verwarm het sausje. Leg de spiesjes op een schaal en strooi de koriander erover. Serveer de saus apart erbij. Lekker met pandanrijst en Thaise roerbakgroenten.

algemeen1. Leg de gepelde garnalen in een bakje, strooi er wat zout over en voeg 1 el water toe. Wrijf met de vingers het zout door de garnalen. Het vocht wordt melkachtig van kleur. 2. Schep de garnalen in een zeef en spoel ze goed af met koud water. 3. Dep de garnalen droog en leg ze minimaal 30 min. (in een marinade) in de koelkast, zodat ze op kunnen stijven.
algemeenIdeale spiesjes voor de tafelgrill als het buiten nog te koud is voor de barbecue.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Garnalen- en kipspiesjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig