bewaar
Zuurkoolsoepje met Parmaham
Zuurkoolsoepje met Parmaham
bewaar

Zuurkoolsoepje met Parmaham

25 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakken

Parmaham

1½ el

olie

1

sjalot

1 zak

wijnzuurkool

1 el

tijm

500 ml

runderbouillon

100 ml

slagroom

Aan de slag

Snijd 1 plak Parmaham fijn. Verhit 1 el olie in een pan, fruit de sjalot en bak de Parmaham mee. Schep de zuurkool en de helft van de tijm erdoor. Voeg de bouillon toe. Laat de soep 10 min. zachtjes koken. Zet de ovengrill aan op de hoogste stand. Bestrijk de rest van de plakken Parmaham dun met de rest van de olie en leg op een bakplaat. Schuif de plaat bovenin de oven en bak de ham in krokant. Blijf erbij want het kan snel gaan. Roer ondertussen de room door de soep, breng de soep nogmaals aan de kook en breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in 4 kleine borden, strooi de rest van de tijm erover en leg de Parmaham op de rand van het bord.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.