bewaar
Boterhart
Boterhart
bewaar

Boterhart

Verras je lief met dit boterhart. Knapperig van buiten, heerlijk smeuïg van binnen.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
38waarderingen

Ingrediënten

20 porties

1

citroen

450 g

amandelspijs

2 el

halfvolle melk

2

middelgrote eieren

1 el

tarwebloem

10 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

Dit heb je nodig

  • stuk karton

  • bakpapier

Verras je lief met dit boterhart. Knapperig van buiten, heerlijk smeuïg van binnen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Teken op een stuk karton een hart van ongeveer 25 cm hoog en 20 cm breed en knip uit. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2

Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen. Splits de eieren en klop de eidooiers in een kom los met de melk. Kneed de helft van het eimengsel met de amandelspijs en het citroenrasp.

3

Stapel 5 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van 26 cm. Herhaal met de rest van het bladerdeeg. Leg het kartonnen hart op een deeglap en snijd het met een scherp mes uit. Maak zo nog een hart. Leg 1 hart op de bakplaat.

4

Verdeel de amandelspijs op het deeg, maar laat een rand van ca. 2 cm rondom vrij. Bestrijk het deeg rondom wat eimengsel. Leg het tweede hart erop en druk de randen goed aan. Bestrijk het hart met de rest van het eimengsel.

5

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het hart in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Laat het hart op een rooster afkoelen.

algemeenVersier het hart met amandelen of amandelschaafsel.

Boterhart

Instructievideo - 03:34 min.

Amandelspijs maken

Instructievideo - 01:03 min.