bewaar
Moussaka met citroenyoghurt
Moussaka met citroenyoghurt
bewaar

Moussaka met citroenyoghurt

35 min. bereiden
40 min. wachten
99waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

500 g

lams- en/of rundergehakt

1 grote

ui

2 tenen

knoflook

2 el

verse munt

300 g

aardappelen

3 el

olijfolie

500 ml

Griekse yoghurt

2 el

citroensap

3

eieren

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Aan de slag

1

Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat ze 15 min. liggen. Bak intussen in een hapjespan het gehakt zonder extra vet rul. Schep de ui en knoflook erdoor en bak alles zachtjes tot het licht gaat kleuren. Schep de munt erdoor en breng op smaak met zout en peper.

2

Kook de aardappelplakjes in ruim water met zout in 4 min. beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af.

3

Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier en bestrijk ze met olijfolie. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie en rooster de aubergineplakken in ca. 5 min. gaar en aan beide kanten lichtbruin.

4

Spreid de helft van de aardappelplakjes uit in de ovenschaal. Schep de helft van het gehakt erop. Leg de helft van de aubergineplakken op het gehakt. Herhaal deze volgorde nog een keer.

5

Klop in een kom de yoghurt los met de eieren, het citroensap en naar smaak zout en peper. Schenk het yoghurtmengsel over de moussaka.

6

Verwarm de oven voor op 175°C. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de moussaka in ca. 40 min. gaar worden en goudbruin kleuren.