bewaar
Clubsandwich met tomaat en sardines
Clubsandwich met tomaat en sardines
bewaar

Clubsandwich met tomaat en sardines

20 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

2 personen

3

vleestomaten

1 el

verse Italiaanse kruiden

zwarte peper

2 el

olijfolie

6 sneetjes

Pain

4 el

mayonaise

30 g

rucola

2 blikjes

sardinefilets

Dit heb je nodig

  • bakblik, satéstokjes

Aan de slag

1

Verwarm het grillelement van de oven voor. Snijd de tomaten overlangs in plakken van ruim 1 cm dik en leg ze naast elkaar in een bakblik. Strooi de Italiaanse kruiden en naar smaak zout en peper over de plakken tomaat. Sprenkel er ten slotte de olijfolie over.

2

Schuif het bakblik 10 cm onder de grill in de oven en laat de tomaten in ca. 3 min. licht kleuren. Laat de tomaten afkoelen.

3

Rooster de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin en bestrijk ze met mayonaise. Verdeel de rucola over 4 sneetjes. Leg de plakken tomaat op deze sneetjes en daarop de open­geklapte sardines. Strooi er nog wat peper over.

4

Maak op 2 borden een stapeltje van elk 2 belegde sneetjes. Leg de laatste sneetjes brood er met de mayonaisekant op. Steek in elk stapeltje 2 satéstokjes en snijd de clubsandwich met een groot mes diagonaal door.

algemeenDe smaak van sardines hoort bij de zomer en vakantie. Deze clubsandwich ook.