bewaar
Lauwwarme salade met zeewolf en mosselen
Lauwwarme salade met zeewolf en mosselen
bewaar

Lauwwarme salade met zeewolf en mosselen

20 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

250 g

snijbonen

250 g

sperziebonen

200 g

doperwten

1

sjalot

1 el

witte wijnazijn

5 el

olijfolie extra vierge

200 g

gekookte mosselen

4 stukken

zeewolf

Aan de slag

1

Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Strooi de snijbonen en sperziebonen in de pan en kook ze 3 minuten. Voeg de doperwten toe en kook de groenten in ca. 5 min. beetgaar. Giet ze af in een vergiet en laat ze iets afkoelen.

2

Roer in een ruime schaal de sjalot en azijn door elkaar en marineer de sjalot 5 minuten. Roer 4 el van de olie door de azijn. Hak de mosselen grof en schep ze met naar smaak zout en peper door de dressing.

3

Schep de groenten door de mosseldressing in de schaal. Voeg naar smaak zout en peper toe en verdeel de salade over 4 grote diepe borden.

4

Bestrooi de stukken vis met zout en peper en bestrijk ze met de resterende eetlepel olie.

5

Verhit een koekenpan. Rooster de stukken vis aan elke kant ca. 2 minuten. Leg de zeewolf op de salade en serveer direct.

tip

algemeenGroenten spelen in dit zomerse gerecht de hoofdrol. In de schil gekookte krieltjes erbij maken het helemaal zomers.