bewaar
Gestoofde varkenslapjes met olijven, sperziebonen en tomaat
Gestoofde varkenslapjes met olijven, sperziebonen en tomaat
bewaar

Gestoofde varkenslapjes met olijven, sperziebonen en tomaat

20 min. bereiden
25 min. wachten
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

olijfolie

500 g

varkensfiletlapjes

2 tenen

knoflook

8 takjes

verse tijm

½ pot

Kalamata-olijven

200 ml

witte wijn

500 g

sperziebonen

250 g

romaatjes (kleine tomaatjes)

Aan de slag

1

Verhit de olie in een braad- of hapjespan. Snijd het vlees in stukken. Bestrooi het met zout en peper en bak de stukken in de olie op een middelhoog vuur lichtbruin.

2

Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de tijm en olijven toe. Schenk de wijn langs de rand langzaam in de pan. Breng de wijn aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan ca. 15 minuten. Voeg de sperziebonen en romaatjes toe. Schep wat jus over de bonen, leg de deksel weer op de pan en stoof alles in ca. 10 min. zachtjes gaar.

3

Verdeel het gerecht over 4 borden. Lekker met verse tagliatelle.

tip

algemeenVarkenlapjes moeten wat langer stoven. Zo kunnen de zomerse smaakmakers helemaal in het vlees trekken.