Gestoofde varkenslapjes met olijven, sperziebonen en tomaat
Ingrediënten
4 personen
3 el
olijfolie
500 g
varkensfiletlapjes
2 tenen
knoflook
8 takjes
verse tijm
½ pot
Kalamata-olijven
200 ml
witte wijn
500 g
sperziebonen
250 g
romaatjes (kleine tomaatjes)
Aan de slag
Verhit de olie in een braad- of hapjespan. Snijd het vlees in stukken. Bestrooi het met zout en peper en bak de stukken in de olie op een middelhoog vuur lichtbruin.
Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de tijm en olijven toe. Schenk de wijn langs de rand langzaam in de pan. Breng de wijn aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan ca. 15 minuten. Voeg de sperziebonen en romaatjes toe. Schep wat jus over de bonen, leg de deksel weer op de pan en stoof alles in ca. 10 min. zachtjes gaar.
Verdeel het gerecht over 4 borden. Lekker met verse tagliatelle.
Gestoofde varkenslapjes met olijven, sperziebonen en tomaat

hoofdgerecht
null personen
340 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verhit de olie in een braad- of hapjespan. Snijd het vlees in stukken. Bestrooi het met zout en peper en bak de stukken in de olie op een middelhoog vuur lichtbruin.
Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de tijm en olijven toe. Schenk de wijn langs de rand langzaam in de pan. Breng de wijn aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan ca. 15 minuten. Voeg de sperziebonen en romaatjes toe. Schep wat jus over de bonen, leg de deksel weer op de pan en stoof alles in ca. 10 min. zachtjes gaar.
Verdeel het gerecht over 4 borden. Lekker met verse tagliatelle.
algemeen:Varkenlapjes moeten wat langer stoven. Zo kunnen de zomerse smaakmakers helemaal in het vlees trekken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)3 el olijfolie
500 g varkensfiletlapjes
2 tenen knoflook
8 takjes verse tijm
½ pot Kalamata-olijven
200 ml witte wijn
500 g sperziebonen
250 g romaatjes (kleine tomaatjes)