bewaar
Kaassoesjes
Kaassoesjes
bewaar

Kaassoesjes

25 min. bereiden
20 min. wachten
36waarderingen

Ingrediënten

6 personen

125 ml

volle melk

100 g

roomboter

150 g

patentbloem

5

eieren

125 g

geraspte gruyère

nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • bakpapier, kookthermometer, spuitzak met gladde spuitmond, kwastje

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Breng in een steelpan 125 ml water met de melk, boter en een mespunt zout aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer met een houten spatel de bloem erdoor. Zet de pan 1 min. terug op het vuur en roer goed door. Neem de pan van het vuur. Roer goed door het beslag en laat het beslag 5 min. afkoelen zodat de temperatuur zakt naar 60 °C. Controleer de temperatuur met een kookthermometer. Roer 4 eieren één voor één door het beslag. Roer de kaas erdoor en voeg de nootmuskaat toe. Schep het beslag in een spuitzak. Spuit met een heel klein beetje tussenruimte een rij toefjes van ca. 2 cm op het bakpapier. Houd een tussenruimte van 4 cm en spuit weer een rij toefjes. Herhaal dit tot de bakplaat vol is. Splits het ei. Gebruik alleen de eidooier. Roer los met 1 tl water en bestrijk met een kwastje de soesjes met eidooier. Druk met een natte vinger de puntjes op de soesjes in. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de soesjes 5 min. Zet de ovendeur op een kier van 2 cm zodat het vocht kan ontsnappen en bak de soesjes in nog 15 min. gaar en goudbruin.

algemeenDe soesjes vloeien soms tijdens het bakken tegen elkaar aan. Van de lange repen die onstaan kunt u de soesjes makkelijk afbreken.

Soezenbeslag maken

Instructievideo - 01:59 min.