bewaar
Paasbrood zonder spijs
Paasbrood zonder spijs
bewaar

Paasbrood zonder spijs

Heerlijk met een klontje bij het ontbijt, de brunch, de koffie én de thee.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
67waarderingen

Ingrediënten

20 porties

350 g

cakemeel

2 tl

bakpoeder

75 g

rozijnen

50 g

bigarreaux

1 tl

geraspte citroenschil

4 el

kristalsuiker

1

middelgroot ei

200 ml

karnemelk

Dit heb je nodig

  • mixer met deeghaken

  • cakevorm (1.5 liter)

  • vershoudfolie

Heerlijk met een klontje bij het ontbijt, de brunch, de koffie én de thee.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef het cakemeel met het bakpoeder en een 1/2 tl zout boven een kom. Hak de bigarreux fijn. Roer de rozijnen, bigarreaus, citroenschil en suiker erdoor.

2

Klop het ei los. Maak een kuiltje in het midden van de cakemeel en schenk hier het ei en de karnemelk in. Kneed dit met de mixer met kneedhaken door elkaar.

3

Neem het deeg uit de kom en kneed het met de handen, die eerst met bloem zijn bestrooid, nog een minuut door. Vet de cakevorm in. Druk het deeg in de ingevette vorm.

4

Bak het brood in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat het brood op een taartrooster afkoelen. Pak het brood in folie en bewaar het tot gebruik.

algemeenDit brood wordt gebakken met bakpoeder in plaats van met gist. Dat maakt de bereidingstijd een stuk korter en geeft het brood een cakeachtig karakter.