bewaar
Vanillevingers
Vanillevingers
bewaar

Vanillevingers

Zelf gebakken traktatie voor bij de thee of als nagerecht.

5 min. bereiden
50 min. wachten
55waarderingen

Ingrediënten

12 porties

2

eiwitten

100 g

ongezouten roomboter

80 g

poedersuiker

16 g

vanillesuiker

100 g

tarwebloem

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • spuitzak met gladde spuitmond

Zelf gebakken traktatie voor bij de thee of als nagerecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

2

Klop de eiwitten los. Klop in een ruime kom de boter met de gezeefde poedersuiker tot het mengsel licht van kleur en luchtig is. Roer vervolgens de eiwitten beetje bij beetje door het mengsel. Spatel de bloem luchtig door het beslag.

3

Schep het beslag in de spuitzak. Spuit op enige afstand van elkaar reepjes beslag van 8 cm lang en 1 cm breed op het bakpapier. Schuif de bakplaat onder in de oven en bak de koekjes in ca. 20 min. heel lichtbruin. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen.

bereidingstipGeen spuitzak? Schep het beslag in een stevig, schoon plastic zakje. Knip van een van de hoekjes een puntje met de breedte van 1/2 cm af en u heeft een spuitzak.