Basisquiche met spekjes
Het deeg voor deze klassieke spek-kaasquiche maak je heel makkelijk zelf.

Advertentie
Ingrediënten
- 125 g ongezouten roomboter (koud)
- 250 g tarwebloem
- 5 middelgrote eieren
- 1 tl traditionele olijfolie
- 200 g gerookte spekblokjes
- 100 g gruyère (stuk)
- 150 ml melk
- 250 ml crème fraîche
Keukenspullen
- keukenmachine
- quichevorm (Ø 26 cm)
Advertentie
Bereiden
- Meng de boter met de bloem handmatig of met een keukenmachine snel tot een kruimig deeg. Voeg het ei, zout en ijskoud water toe en meng tot een samenhangende massa (1 tl zout en 1 el ijskoud water per 8 personen). Maak van het deeg een bal, verpak in vershoudfolie en laat ruim 1 uur rusten in de koelkast.
- Bestuif het keukenblad met bloem en rol daarop het deeg gelijkmatig uit tot een lap van ca. 30 cm. doorsnede. Bekleed de quichevorm met het deeg. Druk het deeg goed aan tegen de rand van de vorm. Snijd het overtollige deeg bij de randen af. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek 5 min. Rasp de Gruyere kaas.
- Meng in een kom de rest van de eieren met de melk, crème fraîche en kaas en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de spekjes over het deeg en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche ca. 45 min. in het midden van de hete oven goudbruin.
bereidingstip:
De taart kan 1 dag van tevoren bereid worden. Laat de taart afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. De taart kan op de dag zelf in ca. 15 min. opgewarmd worden in een op 160 °C voorverwarmde oven of koud eten.

Bakken met bladerdeeg
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 25 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 21 g - natrium 480 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Basisquiche met spekjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Basisquiche met spekjes
- 125 g ongezouten roomboter
- 250 g tarwebloem
- 1 middelgroot ei
Voeg het ei, zout en ijskoud water toe en meng tot een samenhangende massa (1 tl zout en 1 el ijskoud water per 8 personen).
Maak van het deeg een bal, verpak in vershoudfolie en laat ruim 1 uur rusten in de koelkast.
Bestuif het keukenblad met bloem en rol daarop het deeg gelijkmatig uit tot een lap van ca. 30 cm. doorsnede.
Snijd het overtollige deeg bij de randen af. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 1 tl traditionele olijfolie
- 200 g gerookte spekblokjes
Verhit de olie in een koekenpan en bak het spek 5 min.
- 100 g gruyère
Rasp de Gruyere kaas.
- 4 middelgrote eieren
- 150 ml melk
- 250 ml crème fraîche
Meng in een kom de rest van de eieren met de melk, crème fraîche en kaas en voeg naar smaak peper en zout toe.
Verdeel de spekjes over het deeg en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche ca. 45 min. in het midden van de hete oven goudbruin.
bereidingstip:
De taart kan 1 dag van tevoren bereid worden. Laat de taart afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. De taart kan op de dag zelf in ca. 15 min. opgewarmd worden in een op 160 °C voorverwarmde oven of koud eten.