bewaar
Eenvoudige zalmquiche
Eenvoudige zalmquiche
bewaar

Eenvoudige zalmquiche

Altijd genieten met een zalmquiche. Deze -met tuinerwten-twist- mag je niet missen!

15 min. bereiden
45 min. oventijd
15 min. wachten
582waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

100 g

gerookte zalmfilet

1

middelgrote ui

4

middelgrote eieren

200 g

crème fraîche

1 el

Franse mosterd

225 g

diepvries tuinerwten

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)

Altijd genieten met een zalmquiche. Deze -met tuinerwten-twist- mag je niet missen!

Aan de slag

1

Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de zalm in stukjes en de ui in dunne ringen. Klop de eieren los met de crème fraîche, mosterd, peper en zout.

2

Bekleed de quichevorm met het deeg. Verdeel de zalm met de tuinerwten over de bodem van de vorm. Schenk het eimengsel in de vorm en verdeel de uiringen erover. Bak de quiche ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

3

Laat 15 min. staan. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.

combinatietipLekker met een groene salade.

bewaartipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C.