Een­vou­di­ge zalm­qui­che

Altijd genieten met een zalmquiche. Deze -met tuinerwten-twist- mag je niet missen!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 475 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(577) waardeer
hoofdgerecht Altijd genieten met een zalmquiche. Deze -met tuinerwten-twist- mag je niet missen! 4 personen
3 577

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de zalm in stukjes en de ui in dunne ringen. Klop de eieren los met de crème fraîche, mosterd, peper en zout.
  2. Bekleed de quichevorm met het deeg. Verdeel de zalm met de tuinerwten over de bodem van de vorm. Schenk het eimengsel in de vorm en verdeel de uiringen erover. Bak de quiche ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  3. Laat 15 min. staan. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 35 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Eenvoudige zalmquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Een­vou­di­ge zalm­qui­che

1
1
  • 5 plakjes diepvries deeg voor hartige taart

Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 100 g gerookte zalmfilet
  • 1 middelgrote ui
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 g crème fraîche
  • 1 el Franse mosterd

Snijd de zalm in stukjes en de ui in dunne ringen. Klop de eieren los met de crème fraîche, mosterd, peper en zout.

3
3
  • 225 g diepvries tuinerwten

Bekleed de quichevorm met het deeg. Verdeel de zalm met de tuinerwten over de bodem van de vorm.

4
4

Schenk het eimengsel in de vorm en verdeel de uiringen erover.

5
5

Bak de quiche ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

6
6

Laat 15 min. staan. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.