bewaar
Peren tarte tatin
Peren tarte tatin
bewaar

Peren tarte tatin

30 min. bereiden
25 min. oventijd
50 min. wachten
187waarderingen

Ingrediënten

150 g

tarwebloem

125 g

ongezouten roomboter

135 g

witte basterdsuiker

1

middelgroot ei

4

Conference handperen

1

vanillestokje

250 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • quiche- of taartvorm (Ø 26 cm, geen springvorm)

  • deegroller

Aan de slag

1

Zeef de bloem. Meng 100 g boter, 50 g suiker, het ei en de bloem met de mixer of in de keukenmachine tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat minimaal 45 min. in de koelkast rusten.

2

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de peren, halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Smelt de rest van de boter en de rest van de suiker in een pan met dikke bodem tot een bruine karamel.

3

Vet de vorm in en schenk de karamel in de vorm (pas op voor de hete karamel!). Leg de peer erin met de bolle kant naar beneden en het smalle uiteinde naar binnen. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1-2 mm dik die iets groter is dan de vorm. Bedek de peer ermee en stop bij de rand goed in.

4

Bak ca. 25 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en meng in een kom met de crème fraîche. Bedek de taart met een bord en keer om. Serveer lauwwarm met de vanillecrème.

tip

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.