bewaar
Crêpes gevuld met paddenstoelen
Crêpes gevuld met paddenstoelen
bewaar

Crêpes gevuld met paddenstoelen

35 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

tarwebloem

2

middelgrote eieren

500 ml

halfvolle melk

60 g

ongezouten roomboter

200 g

aspergebroccoli

4

sjalotten

1 teen

knoflook

300 g

paddenstoelenmelange

1 tl

gedroogde dragon

3 takjes

verse platte peterselie

Aan de slag

1

Zeef de bloem boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Breek hier de eieren in, voeg de melk toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Verhit 1/6 boter in een koekenpan, voeg 1/4 van het beslag toe en bak beide zijden goudbruin. Bak nog 3 crêpes en houd warm onder aluminiumfolie. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de harde onderkant van de aspergebroccoli en kook deze 1 min. Laat uitlekken.

2

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en fruit de sjalotten 3 min. Fruit daarna de knoflook 2 min. mee. Draai het vuur hoog en bak de paddestoelen al omscheppend 4 min. mee. Voeg de aspergebroccoli en de dragon toe en bak nog 1 min. Laat uitlekken. Leg de crêpes op borden en verdeel er het paddenstoelenmengsel over. Vouw dubbel. Bestrooi met peterselie. Lekker met geraspte jong belegen kaas (biologisch).

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.