bewaar
Roerei met Parmezaan en paddenstoelen
Roerei met Parmezaan en paddenstoelen
bewaar

Roerei met Parmezaan en paddenstoelen

Na het eten van dit gerecht gooi jij defintief het roer om. Nooit meer roerei zonder Parmezaan en paddenstoelen!

20 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

ciabattina's

400 g

paddenstoelen voor risotto

1 teen

knoflook

3

salade-uitjes

1

citroen

6

middelgrote eieren

50 ml

halfvolle melk

50 g

ongezouten roomboter

45 g

Parmigiano Reggiano-poeder

Na het eten van dit gerecht gooi jij defintief het roer om. Nooit meer roerei zonder Parmezaan en paddenstoelen!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd ze open.

2

Snijd de kruiden uit de paddenstoelenmix fijn. Snijd de knoflook fijn en de salade-uitjes in ringetjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Klop de eieren los met de melk, het citroenrasp, peper en eventueel zout.

3

Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen, kruiden, knoflook, peper en zout 5 min. op (middel)hoog vuur. Schep af en toe om. Voeg de salade-ui toe en bak 1 min. mee.

4

Verhit de rest van de boter op laag vuur in een koekenpan, voeg het eimengsel toe en roer rustig met een houten lepel tot het ei net gestold is. Roer de kaas erdoor. Beleg de onderste helft van het brood met het ei en de paddenstoelen, dek af met de bovenste helft.