bewaar
Mexicaanse groenteschotel met kip
Mexicaanse groenteschotel met kip
bewaar

Mexicaanse groenteschotel met kip

Ay caramba! Haal je sombrero maar tevoorschijn, want dit snelle ovengerecht brengt je in zonnige sferen.

15 min. bereiden
10 min. wachten
212waarderingen

Ingrediënten

4 personen

325 g

kipfiletreepjes

1 el

cajun kruidenmix

2 el

traditionele olijfolie

750 g

diepvries Mexicaanse wokgroente

8 stuks

gordita

175 g

gemalen jonge kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Ay caramba! Haal je sombrero maar tevoorschijn, want dit snelle ovengerecht brengt je in zonnige sferen.

Aan de slag

1

Verwarm de ovengrill voor of verwarm de oven voor op 225 °C. Schep de kipfiletreepjes om met de kruidenmix. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de kip op halfhoog vuur in ca. 6 min. goudbruin.

2

Schep uit de pan. Schenk de rest van de olie in de pan en roerbak de bevroren groente in ca. 5 min. gaar.

3

Meng de kipreepjes door de gebakken groentemix en schep het mengsel in de ovenschaal. Snijd de gordita's in vieren en steek ze ertussen. Bestrooi met de gemalen kaas.

4

Zet de schotel op het rooster midden in de oven en laat de kaas in ca. 10 min. smelten en iets kleuren.

5

Serveer de schotel warm.

serveertipZet voor de liefhebbers van pittig eten chilisaus of 'hot pepper' saus op tafel.

kookstaptipDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.