bewaar
Mosterdvink met aardappelkroketten
Mosterdvink met aardappelkroketten
bewaar

Mosterdvink met aardappelkroketten

20 min. bereiden
22 min. wachten
42waarderingen

Ingrediënten

2 x 2

rundervinken

1 el

mosterd

4 plakjes

gerookt ontbijtspek

1 zak

golden kroketten

500 g

sperziebonen

1 el

olijfolie

1

ui

1 blik

tomatenblokjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verhit de oven voor op 225 °C. Bekleed de bakplaat met bak-papier. Bestrijk de rundervinken rondom met mosterd en wikkel om elk een plakje ontbijtspek. Leg de aardappelkroketten in één laag op de bakplaat en bak in 20-22 min. goudbruin. Keer na 12 min. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en halveer ze.

2

Verhit de olie in een kleine braadpan en bak het vlees in 12 min. rondom bruin en gaar. Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar en giet af. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Fruit in het bakvet de gesnipperde ui 3 min., voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Schep de tomatensaus door de sperziebonen.

3

Serveer de mosterdvinken met sperziebonen in tomatensaus en de aardappelkroketten.

tip

algemeenBak de rest van het ontbijtspek met een ei, gebruik het uitgebakken en verkruimeld door een salade of als broodbeleg. * De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.