bewaar
Mosterdvink met aardappelkroketten
Mosterdvink met aardappelkroketten
bewaar

Mosterdvink met aardappelkroketten

20 min. bereiden
22 min. wachten
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 x 2

rundervinken

1 el

mosterd

4 plakjes

gerookt ontbijtspek

1 zak

golden kroketten

500 g

sperziebonen

1 el

olijfolie

1

ui

1 blik

tomatenblokjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verhit de oven voor op 225 °C. Bekleed de bakplaat met bak-papier. Bestrijk de rundervinken rondom met mosterd en wikkel om elk een plakje ontbijtspek. Leg de aardappelkroketten in één laag op de bakplaat en bak in 20-22 min. goudbruin. Keer na 12 min. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en halveer ze.

2

Verhit de olie in een kleine braadpan en bak het vlees in 12 min. rondom bruin en gaar. Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar en giet af. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Fruit in het bakvet de gesnipperde ui 3 min., voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Schep de tomatensaus door de sperziebonen.

3

Serveer de mosterdvinken met sperziebonen in tomatensaus en de aardappelkroketten.

algemeenBak de rest van het ontbijtspek met een ei, gebruik het uitgebakken en verkruimeld door een salade of als broodbeleg. * De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.