Pangasiusfilet in tomaten-spekjessaus

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 250 g champignons
- 1 el traditionele olijfolie
- 125 g gerookt ontbijtspek
- 150 ml Gigondas rode wijn
- 1 blik tomatenblokjes (a 400 g)
- 500 g verse pangasiusfilets
- 300 g couscous
- 500 ml kokend water
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de champignons in vieren. Verhit de olie in een braadpan en bak het ontbijtspek en de ui 3 minuten.Voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten. Schenk de wijn erbij en voeg de tomatenblokjes toe. Leg de stukken vis in de saus, zet het vuur hoog en breng de saus tegen de kook aan. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en stoof de vis afgedekt 8 minuten.
- Doe de couscous in een kom en schenk het kokende water erop. Laat de couscous 6 minuten staan en roer los met een vork.
- Neem ondertussen de deksel van de braadpan, zet het vuur hoog en laat het stoofvocht 5 minuten inkoken. Verdeel de couscous, de vis en de saus over de (diepe) borden of kommen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 41 g
- koolhydraten 61 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Pangasiusfilet in tomaten-spekjessaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pangasiusfilet in tomaten-spekjessaus
- 1 ui
- 250 g champignons
Snipper de ui en snijd de champignons in vieren.
- 1 el traditionele olijfolie
- 125 g gerookt ontbijtspek
Verhit de olie in een braadpan en bak het ontbijtspek en de ui 3 minuten.Voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten.
- 150 ml Gigondas rode wijn
- 1 blik tomatenblokjes
Schenk de wijn erbij en voeg de tomatenblokjes toe.
- 500 g verse pangasiusfilets
Leg de stukken vis in de saus, zet het vuur hoog en breng de saus tegen de kook aan.
Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en stoof de vis afgedekt 8 minuten.
- 300 g couscous
- 500 ml kokend water
Doe de couscous in een kom en schenk het kokende water erop. Laat de couscous 6 minuten staan en roer los met een vork.
Neem ondertussen de deksel van de braadpan, zet het vuur hoog en laat het stoofvocht 5 minuten inkoken.
Verdeel de couscous, de vis en de saus over de (diepe) borden of kommen.