bewaar
Groentetajine met vleesreepjes
Groentetajine met vleesreepjes
bewaar

Groentetajine met vleesreepjes

Geen tajine in huis? Met een braadpan met dikke bodem lukt het ook

10 min. bereiden
20 min. wachten
redelijk pittig
96waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

300 g

varkensvleesreepjes

300 g

verse sperziebonen

250 g

champignons

2 tenen

knoflook

400 g

tomatenblokjes

1 tl

gemalen komijn

1 tl

kaneel

1 tl

gemalen korianderzaad

1 mespunt

cayennepeper

300 g

couscous

500 ml

kokend water

2 el

verse koriander

Geen tajine in huis? Met een braadpan met dikke bodem lukt het ook

Aan de slag

1

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de vleesreepjes in 5 minuten al omscheppend bruin. Maak de sperziebonen schoon en verwijder de steelaanzet. Snijd de champignons in kwarten. Voeg de sperziebonen en champignons toe en pers de knoflook boven de pan uit. Bak de groenten 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes met vocht, de komijn, de kaneel en het korianderzaad toe en breng het geheel op smaak met de cayennepeper en zout.

2

Strooi de couscous in een ruime schaal en schenk er het kokend water op. Laat de couscous 5 minuten wellen en roer 'm los met een vork. Verdeel de couscous over de borden en schep de tajine erover. Hak de koriander fijn en strooi over de tajine. Serveer direct.

tip

algemeenEen tajine is zowel een stoofpot (gerecht) als een aardewerken stoofpot met een puntig deksel.

variatietipWees voorzichtig met cayennepeper, zeker als er kinderen meeeten. Cayennepeper is gemalen gedroogde rode peper en is erg pikant. Je kunt de cayennepeper vervangen door paprikapoeder.