bewaar
Gehaktballetjes in een rijkgevulde tomatenstoof
Gehaktballetjes in een rijkgevulde tomatenstoof
bewaar

Gehaktballetjes in een rijkgevulde tomatenstoof

De komijn laat alle smaken samenkomen!

30 min. bereiden
149waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 el

traditionele olijfolie

200 g

rundergehaktballetjes

390 g

artisjokhart in blik

2

tomaten

1 teen

knoflook

400 g

tomatenblokjes

150 g

couscous

175 ml

kokend water

1 tl

gemalen komijn

10 g

verse peterselie

De komijn laat alle smaken samenkomen!

Aan de slag

1

Verhit de olie in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin. Schep uit de pan en laat het bakvet zitten.

2

Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en snijd in kwarten. Was de tomaten en snijd in stukken. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

3

Fruit de knoflook 1 min. in het overgebleven bakvet. Voeg de tomaat en de tomatenblokjes toe en bak in 6 min. op laag vuur.

4

Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk het kokende water erover. Laat 10 min. afgedekt staan. Roer los met een vork.

5

Voeg ondertussen de gehaktballetjes, artisjokharten en komijn toe aan de tomaat en stoof met de deksel op de pan 8 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Snijd de peterselie fijn. Verdeel de couscous over kommen en schep de gehaktballetjes in tomatensaus ernaast. Garneer met de peterselie.

tip

combinatietipStrooi er voor een Marokkaans tintje nog wat grof gesneden koriander over.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.