Wit­lofstamp met boe­ren­kaas

(209) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 209

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte door­midden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in de lengte in dunne reepjes.
  2. Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. uit. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak het witlof 3 min. in het achtergebleven vet op hoog vuur.
  3. Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Stamp met de pureestamper en wat kookvocht tot een grove puree. Schep het witlof, de kaas, crème fraîche, mosterd en helft van de tuinkers erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm nog 2 min. in de pan. Verdeel het spek erover en bestrooi met de rest van de tuinkers.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.