bewaar
Steak met komkommersaus
Steak met komkommersaus
bewaar

Steak met komkommersaus

20 min. bereiden
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700

krieltjes

½

komkommer

2 tenen

knoflook

1½ dl

milde yoghurt

800

broccoli

4

rundersteaks de boeuf

1 el

verse dille

Aan de slag

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kook de krieltjes beetgaar met een snufje zout in ca. 8 min. Schil de komkommer en rasp deze grof. Druk in een zeef het vocht eruit. Pel de knoflook en pers boven de yoghurt uit in een schaal. Voeg de komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout. Was de broccoli, maak schoon, verdeel roosjes, snijd in stukjes stronkjes en kook beetgaar in ca. 8 min. Bestrooi de steaks met peper en zout en grill aan beide kanten ca. 3 min. Rol de krieltjes door de dille. Serveer de steaks met saus, dille-aardappeltjes en broccoli.