bewaar
Zomerstamppotje met cordon bleu
Zomerstamppotje met cordon bleu
bewaar

Zomerstamppotje met cordon bleu

Stamppot alleen voor de winter? No way, José! Deze variant mag gewoon in de zomer.

30 min. bereiden
80waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

2

middelgrote uien

1 teen

knoflook

3 el

milde olijfolie

600 g

verse spinazie

4

kip cordon bleu

125 ml

kookroom

200 g

koelverse semi-gedroogde cherry tomaatjes

Stamppot alleen voor de winter? No way, José! Deze variant mag gewoon in de zomer.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in 20 min. gaar. Halveer de uien in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn.

2

Verhit ⅓ van de olie in een grote hapjespan en fruit de uien 2 min. op middelhoog vuur. Voeg een deel van de spinazie toe en laat al roerend slinken voor je de volgende portie toevoegt. Bak de knoflook 1 min. mee.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de cordon bleus in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar.

4

Giet de aardappelen af. Voeg de kookroom toe aan de pan met aardappelen, breng tegen de kook aan en zet het vuur uit. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot een grove puree. Schep de spinazie en tomaten erdoor. Serveer met de cordon bleus.

algemeenGebruik de rest van de room in sauzen of in de pasta.